Kremet gulrotsuppe

En kremet gulrotsuppe toppet med bacon og gressløk er fantastisk godt da. Om du vil ha den litt tynnere, kan du ha litt mer vann i. Eller du kan gå ned 200 gram gulrot fra starten av.

INGREDIENSER


(4 personer)


1 kg gulrøtter

1 løk

3 buljongterning høns/kylling

10 dl vann

2 dl crème fraîche

1 ss tomatpuré

1 ts salt

0,5 ts kvernet pepper

0,5 ts chiliflakes (kan sløyfes)

Topping:

Sprøstekt bacon i små biter

Frisk gressløk

Crème fraîche


Slik gjør du


Kutt opp løken i små biter og gulrot i mindre biter.

Stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. Tilsett tomatpureen og la det surre et par minutter på lav varme.

Tilsett gulrøtter, vann, buljongterninger og krydder. Gi suppen et oppkok og la den småkoke under lokk til gulrøttene er møre, etter ca. 20-25 minutter.

Imens kan du steke bacon. Legg det på et kjøkkenpapir for å renne av seg. Slik blir det også sprøere. Klipp opp litt gressløk

Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Tilsett 2 dl crème fraîche og kjør det til alt er godt blandet.

Topp suppen med en klatt crème fraîche, sprøstekt bacon og gressløk. Server gjerne med noe godt brød.

 

0
Feed

Skriv en kommentar