Kokt torsk med eggesmør og bacon

Kokt torsk er fantastisk godt, en stor favoritt hos kokkefruen. Så hun blir kjempeglad når jeg lager slik mat. Her har jeg brukt FirstPrice torskefilet. Utvalget av fisk i butikkene her i bøgda er begrenset. Derfor bruker jeg filet, men den er god den også og du slipper bein. Her serverer jeg den kokte torsken med eggesmør, bacon og stekte poteter. Du kan også ha litt kokte gulrøtter til om du ønsker. Et skikkelig kongemåltid dette syns jeg.

Du trenger


(4 personer)

800 gram torsk

12 småpoteter

0,5 dl olje

krydder til potet (jeg har brukt et potetkrydder fra Normal og peppermiks)

200 gram smør

3 kokte egg

2 ss gressløk

2 Laurbærblad

1 ts hel pepper

1 neve grovsalt

140 gram bacon 

Slik gjør du


Potetene er vendt i olje og krydder før jeg steker de på 220 grader i 30-35 minutter.

Eggesmøret. Da smelter jeg bare smør sammen med kokte egg i biter og gressløk. Du kan salte om du ønsker.

Bacon er kuttet opp og stekt i panna.

Til torsken finner jeg frem en stor kasserolle. Fyller i masse vann, en neve havsalt, 2 laurbærblad og 1 ts helpepper. Vannet koker jeg opp og legger i torsken. Trekker kasserollen vekk fra plate. Lar fisken trekke i 7-8 minutter. Bruker du koteletter, må de trekke litt lengre.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar