Kokt Kassler med tilbehør

Benfri kassler er det samme som kokt røkt svinekam på norsk. Du kan også bruke den som pålegg, det er det samme som hamburgerrygg. Du kan skjære den i skiver og varme forsiktig. Du kan kutte den i biffstykker å steke i panna. Og du kan trekke den i vann, som jeg gjør jeg her.
Jeg serverer kassler med en nydelig coleslaw, saus på kraften og kokte poteter. Dette kjøttstykket er på 1.1 kg og holder i massevis til 4 personer. Resten kutter jeg til pålegg

Jeg legger kassleren i en kasserolle. Har i 3 laurbærblad, 1 ss helpepper, 3 rosmarinkvaster, 2 buljongterning(grønnsak), selleriblader  og noen gulrotbiter. Fyller opp med vann, så det akkurat dekker kjøttet. Sett på lokk og kok opp og trekk til siden i 15 minutter. Da kan du ta av nettet og kutte i skiver

5 minutter før kjøttet er ferdig, tar jeg av 3 dl av kraften. Den koker jeg opp i en kasserolle. Jeg rører ut 1 ss maizena i 1 dl kald fløte og tilsetter kraften. Så smaker jeg til med salt, pepper og 2 ts sennep.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar