Kjøttkaker med innbakt rosenkål

Kjøttkaker er god mat hele uken det. På denne måten får du også inn litt mer grønnsaker i maten. Rosenkålen får en utrolig god smak fra kjøttsaftene. Og er jo alltid litt gøy når det er en overraskelse inni. Kjøttdeigen fra FirstPrice er også med 50% grønnsaker. Jeg bruker rosenkål fra frysedisken, trenger bare tine de. Bruker du ferske må du forvelle de først. Om ikke blir de ikke kokt nok inni kjøttkaken.

Du trenger


400 gram kjøttdeig

1 ts salt

0,5 ts pepper

0,5 ts muskat

0,5 ts ingefær

2 ss potetmel

1,5 dl kraft.
Jeg blandet en terning grønnsaksbuljong i 1.5 dl vann

Ev. griljermel ved behov

Rosenkål

Slik gjør du


Ha alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kjør imens du sper med kraft. Ca. 20 sekunder

Blir deigen litt for løs, kan du spe med litt griljermel. Det kommer litt an på hvor mye vann det er i kjøttdeigen du bruker.

Finn fram ferdig tinte rosenkål

Pakk kjøttfarse rundt rosenkålen. Pass på at det ikke blir åpninger. Bruk en skje til å hjelpe med.

Så steker du de i en panne med smør. Du kan steke de helt ferdig. Eller du kan sette de i ovnen. Jeg har de i en form med lokk. Koker ut stekepannen med et par dl vann. Heller dette i formen. Kjøttkakene damper i ovn på 200 grader imens jeg lager saus og ertepuré.

Som tilbehør har jeg ertepuré. Her bruker 1 pose med frosne erter fra FirstPrice

Ertene har jeg i en kasserolle sammen med 0.5 dl melk eller fløte.

Kok opp og la ertene ligge i den kokende melk/fløte et par minutter. Ha i 0.5 ts sukker og 0.5 ts chilikrydder

Kjør blandingen med en stavmikser.

Smak til med salt og pepper

Jeg har lagd en brunsaus til. Her bruker jeg 2 ss smør, 2 ss hvetemel og 5 dl oksekraft.

Smøret brunes i en panne til nøttebrunt. Ha i hvetemel og la brunes til ønsket farge. Rør innimellom

Spe så med kraften imens du rører.

La sausen koke 5-6 minutter, smak til med salt og pepper

Server middagen med kokte poteter

0
Feed

Skriv en kommentar