Kjøttgryte med potetmos

Dette er en nydelig gryte. I denne har jeg brukt rundstek og hakkede tomater.

Du trenger


(4 personer)

Kjøttgryta:

600 gram storfekjøtt

1 løk i strimler

1.5 paprika i strimler

1 pakke hakkede tomater

0.5 liter vann

Oksebuljong (2-3 terninger)

salt

pepper

Maizena jevner

 

Potetmos:

8-10 poteter

1 ss smør

ca. 1-1,5 dl melk

0,5 dl gressløk

Vegeta eller salt

pepper

Muskat

Slik gjør du


Kutt opp kjøtt i strimler

Stek kjøttet i en panne med smør, i to omganger

Kok opp vann og buljong

Ha kjøttet og stekesjyen over i gryta

Når alt kjøttet er i gryta, har jeg i de hakkede tomatene. Lar gryta småkoke i 1 time under lokk.

Etter en time har jeg i paprika og løk. Lar gryta koke i 5 minutter. Så jevner jeg den med maizena. Smaker til med salt og pepper.

Skrell og kutt opp poteter. Kok de møre i en kasserolle med vann.

Hell av vannet når poteten er møre. Ha i melk og smør. Mos godt sammen. Blir den litt tykk, ha i litt mer melk.

Smak til med gressløk og krydder.

Da er det bare å servere denne herlige middagen. Og husk tyttebærsyltetøy da.

0
Feed

Skriv en kommentar