16/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kjøttgryte med potetmos
Dette er en nydelig gryte. I denne har jeg brukt rundstek og hakkede tomater.
Du trenger
(4 personer)
Kjøttgryta:
600 gram storfekjøtt
1 løk i strimler
1.5 paprika i strimler
1 pakke hakkede tomater
0.5 liter vann
Oksebuljong (2-3 terninger)
salt
pepper
Maizena jevner
Potetmos:
8-10 poteter
1 ss smør
ca. 1-1,5 dl melk
0,5 dl gressløk
Vegeta eller salt
pepper
Muskat
Slik gjør du
Kutt opp kjøtt i strimler
Stek kjøttet i en panne med smør, i to omganger
Kok opp vann og buljong
Ha kjøttet og stekesjyen over i gryta
Når alt kjøttet er i gryta, har jeg i de hakkede tomatene. Lar gryta småkoke i 1 time under lokk.
Etter en time har jeg i paprika og løk. Lar gryta koke i 5 minutter. Så jevner jeg den med maizena. Smaker til med salt og pepper.
Skrell og kutt opp poteter. Kok de møre i en kasserolle med vann.
Hell av vannet når poteten er møre. Ha i melk og smør. Mos godt sammen. Blir den litt tykk, ha i litt mer melk.
Smak til med gressløk og krydder.
Da er det bare å servere denne herlige middagen. Og husk tyttebærsyltetøy da.
Kommentarer
Skriv en kommentar