19/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kjøtt i mørke
En nydelig søndagsmiddag dette. Jeg har brukt rundstek i skiver til denne middagen, men annet storfekjøtt fungerer like fint. Det finnes nesten like mange oppskrifter på denne, som løv på et tre. Her er uansett oppskrift på den jeg lager i dag.
Du trenger
(til 4 personer)
1 kg storfekjøtt
smør til steking av kjøtt
2 løk
100 gram erter
100 gram sellerirot
1 stk paprika
1 dl gressløk
Brun saus
5 dl oksekraft
Salt
pepper
2 ss smør
2 ss hvetemel
SLIK GJØR DU
Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.
La sausen småkoke i ca. 5-7 minutter.
Smak til med salt og pepper. Kraften er ganske salt, så du trenger sikkert ikke ekstra salt. Det bestemmer du selv.
Brun kjøttet godt i en panne med smør. Ha kjøttet over i sausen etter hvert som du steker. Ha med stekefettet også, og kok gjerne ut pannen. Masse gode smaker der.
La gryta få småputre i 30 minutter eller til kjøttet er mørt.
Når kjøttet er mørt, tilsetter du grønnsakene (oppkuttet) La putre videre til grønnsaker er møre/ferdig
Smak til om du ønsker mer krydder. Server med kokte poteter og tyttebærsyltetøy
Kommentarer
Skriv en kommentar