Kirsebærlikør

Frisk og god kirsebærlikør lager du enkelt selv. Bruk sure kirsebær. Jeg har også smaksatt den litt med nellik. Jeg har brukt 40% vodka. Du bestemmer selv om du vil bruke 60% eller 40%

Bærene kan serveres som dessert med f.eks. is eller pisket kremfløte til. Denne desserten er en "bilfri voksendessert", da bærene inneholder mye alkohol.

Du trenger

1 liter kirsebær ca. 700 gram
400 gram sukker
6-7 nellik spiker
Vodka


Slik gjør du

For at ikke det skal bli stensmak på likøren fjerner du stenene på halvparten av bæra. Fjern også stilk og annet rusk.

Legg bæra på glass. Viktig at det er tette glass krukker. Disse er kjøpt på Europris.

Ha på sukker

Ha i nellik spiker. Du kan også ha i en hel kanelstang om du ønsker. Blir litt mer juletre. Dette kan også sløyfes.

Fyll opp krukken med vodka.

La glasset stå i romtemperatur (kjøkkenbenken) til sukkeret er smeltet. Rist på glasset av og til. Likøren bør stå minst 10 uker før den brukes. Er den lite søt, kan den tilsettes mer sukker. Det er unødvendig å sile bærene fra hvis likøren brukes i løpet av et halvt års tid.

 

0
Feed

Skriv en kommentar