Kirsebær-og bringebærpai med vaniljekrem

En nydelig pai dette. En blanding av kirsebær og bringebær gir en herlig smak av sommer. Og prikken over i'n er jo selvfølgelig vaniljekrem. Her er det brukt ferdig vaniljekrem, men du kan jo selvfølgelig lage den selv.

Du trenger


Paibunn

220 g mel

120 g smør, kaldt, i terninger

1 stk egg, sammenpisket

1 ss vann, kaldt



Slik gjør du


Kjør smør og mel i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg og vann og kjør alt raskt sammen til deigen samler seg. Du kan gjerne kna deigen sammen for hånd.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter før bruk.

Fyll


1 pakke vaniljekrem

1 ss potetmel

100 gram sukker

300 gram kirsebær

150 gram bringebær

Slik gjør du


Sett ovnen på 200 grader.

Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Du kan også klemme den ut i formen for hånd som er gjort her her. Prikk skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.

Bland bær, sukker og potetmel i en bolle. Dette må gjøres rett før du skal ha den i paien.

Fyll paibunnen først med vaniljekrem

Så har du over bærene

Pynt gjerne med litt av paideigen

Stek paien ved 200 grader i ca. 30-35 minutter. 

0
Feed

Skriv en kommentar