09/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Kinesisk woksaus (kinesisk brunsaus)
Denne sausen passer til enkle stir-fry (wok)retter enten de er med kjøtt, skalldyr eller kylling
Du trenger
1,5 dl varm kyllingkraft (jeg bruker 1,5 dl vann og 0,5 stk buljongterning som jeg koker opp)
1 teskje maisenna
0.5 ss risvin eller tørr sherry
0.5 ss lys brunt sukker
1 ts sesamolje
3 ss lys soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss østerssaus
2 klyper pepper
2 klyper havsalt
Slik gjør du
Tilsett varm kyllingkraft i en ildfast bolle og pisk inn maisenna til den er godt oppløst. Tilsett deretter alle de øvrige ingrediensene og pisk godt.
Sausen er nå klar til bruk ved å tilsette den i woken mot slutten av steketiden, kok opp og la den glasere kjøtt og grønnsaker. Dette tar bare et par minutter.
Kommentarer
Skriv en kommentar