Karrigryte med kikerter

Putt grønnsaker og krydder i en gryte, og la middagen lage seg selv. Kikerter er ofte brukt når man erstatter kjøtt. Og du vil ikke savne kjøtt i denne gryten i det hele tatt.

Du trenger


(2 personer)


1 liten søtpotet, ca. 200 gram

1 eple

1 løk

1/2 squash

1 tomat i biter

1 fedd hvitløk

2 ts ingefær (jeg har syltet ingefær)

1 rød chili

2 vårløk

1 boks kikerter

1.5 ss karri (jeg bruker indisk karry)

1 ts gurkemeie

1 ts spisskummen, knust

1 ss vegeta eller 1 knust grønnsaksbuljongterning

1 ss akasiehonning

1 boks kokosmelk

1 dl vann

Slik gjør du


Skrell potetene og eplet. Kutt opp potet, eple og løk, squash og tomat. Riv/kutt hvitløken og ingefæren fint, hakk chili fint og vårløk grovt. Sil og skyll kikertene.

Hell alt i gryten, tilsett også krydderet, kokosmelk og vann.

Kok opp og la så gryta småputre under lokk i ca. 30 minutter.

Smak på retten og tilsett eventuelt ekstra krydder samt bitte litt maizena og vann hvis du vil ha en tjukkere konsistens. Det gjorde ikke jeg, syns den er perfekt slik.

Dryss gjerne over litt hakket persille/bladpersille/koriander før servering.

0
Feed

Skriv en kommentar