Kålstuing

Et nydelig tilbehør til for eksempel kjøttkaker. Men passer til så mye mer også, som for eksempel: sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, lever og røyke- og spekesild.
Denne har jeg lagd glutenfri, men bruk hvetemel om du ønsker.

Du trenger


(til 4 personer)

ca. 700 g hodekål

1 l vann

2 ts salt

4 ss margarin eller smør

4 ss hvetemel eller glutenfritt mel

4,5 dl kraft fra koking

2 dl melk

1 ts malt muskat (jeg bruker godt med muskat i, men bruk mindre om du ønsker)

0,25 ts pepper

0,5 ts salt
 

SLIK GJØR DU


Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15-20 minutter, til den er gjennomkokt.

Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk saus.

La sausen koke ca 5 minutter. Tilsett den kokte kålen og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og revet muskat.

 

0
Feed

Skriv en kommentar