Kålkake med nydelig kjøttfyll

Kålkake er en utrolig god middag. Det er nesten det samme som kålruletter, men som kake. Fylt med både kjøttdeig av storfe og svin, pluss grønnsaker er dette et måltid for konger. For å lage denne trenger du en rund form med lokk. Har du ikke det, kan du bruke fantasien litt. En paiform med alu.folie over fungerer nok fint det også.

Du trenger


(til 5 personer)


400 g kjøttdeig, storfe
400 g kjøttdeig, svin
1 hodekål
0,5 løk
1 gulrot
6-7 champignon
0,5 paprika
1 God Neve Revet Ost
2 ss vegeta krydder
1 ss røkt paprikakrydder
1 ts kvernet salt
1 ts maltpepper


Slik gjør du


Kok opp en kasserolle med vann. Jeg har brukt litt buljong i vannet. Del hodekålen opp i blader. Kok bladene i ca.4 minutter. Så har du de rett over i iskaldt vann slik at du stopper kokeprosessen.

Legg de så på et kjøkkenhåndkle slik at de får rent av seg.

Bland kjøttdeig og krydder i en bolle. Kutt opp grønnsakene, rasp gulrot og bland disse godt inn i kjøttdeigen også.

Legg kålbladene rundt i formen. La de store bladene stikke godt utenfor. Lapp eventuelle hull med de mindre bitene.

Fyll så i kjøttblandingen. Press det godt ut i kantene.

Brett så over kålen. Få det mest mulig tett.

Sett på lokk. Stek på 200 grader i 45-55 minutter. Ikke løft av lokket underveis. Må beholde dampen inni formen. Det kan variere litt på ovner, så kan hende den trenger lengre tid hos deg. Det fikk jeg melding om fra noen som prøvde denne oppskriften.

Når kålkaken er ferdig stekt, løfter du den forsiktig over på et serveringsfat. Bruk to stekespader.

Dryss over litt frisk persille

Som tilbehør her har jeg kokt potet og pastasaus.

0
Feed

Skriv en kommentar