Innbakte horn med sesamfrø

Disse hornene passer ypperlig som lunsj eller nistemat i ranselen. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned. Tiner fort og smaken holder seg godt. Denne oppskriften holder til 16 horn. Smaken på disse hornene bringer meg tilbake til ungdomstiden. De smaker som de vi kjøpte på hotellet i Kjøllefjord.

Ingredienser


500 gram hvetemel
1/2-1 pk tørrgjær (tar litt lenger tid om du kun bruker en halv pakke, men egentlig trenger du ikke mer)
1 ss sukker
1 ts salt
3,5 dl melk (37 grader)
75 gram romtemperert smør/margarin

1 egg
sesamfrø

ost og skinke til fyll

Slik gjør du


Bland alt det tørre.

Tilsett oppvarmet melk og elt deigen i 5-10 min.

Tilsett smør og elt deigen videre like lenge.

Dekk bakebollen med plast og hev til dobbel størrelse.

Kna deigen godt på kjøkkenbenken

Del deigen i to. Kjevle ut en stor sirkel. Del sirkelen i 8 kakestykker

Mot midten av hvert stykke lager jeg tre snitt gjennom deigen med et pizzahjul.

Legg fyllet mot kanten av hvert stykke.

Så bretter jeg sidene inn, og ruller de sammen. Legg hver av de på stekebrettet med den spisse siste enden ned på undersiden. Gjør det samme med den andre halvdelen av deigen.

Etterhev i ca. 30 min, pensle med sammenvispet egg, strø over sesamfrø.

Stekes på 220 grader over og undervarme i ca 15-18 minutter.

Avkjøl på rist

0
Feed

Skriv en kommentar