10/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Innbakte horn med ost og pesto
Nydelige horn med masse smak dette. Her har jeg innbakte horn med rester av ost og topping jeg har liggende. Revet topping, cheddar og parmesan. Du kan bruke den osten du ønsker. Hornene har jeg også fylt med pesto. De er penslet med egg, så et dryss med sesamfrø.
Disse hornene passer ypperlig som lunsj eller nistemat i ranselen. Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned. Tiner fort og smaken holder seg godt.
Denne oppskriften holder til 16 horn.
Ingredienser
500 gram hvetemel
1/2 pose tørrgjær
1 ss sukker
1 ts salt
3,5 dl melk (37 grader)
75 gram romtemperert smør/margarin
1 egg
Sesamfrø
ost og pesto til fyll
Slik gjør du
Bland alt det tørre i en bakebolle
Tilsett oppvarmet melk og elt deigen i 5-10 min.
Tilsett smør/margarin og elt deigen videre like lenge.
Dekk bakebollen med plast og hev til dobbel størrelse. Disse sto 40 minutter
Kna deigen godt på kjøkkenbenken
Del deigen i to.
Kjevle ut en stor sirkel. Del sirkelen i 8 kakestykker
Mot midten av hvert stykke lager jeg tre snitt gjennom deigen med et pizzahjul.
Legg fyllet mot kanten av hvert stykke.
Så bretter jeg sidene inn, og ruller de sammen. Legg hver av de på stekebrettet med den spisse siste enden ned på undersiden. Gjør det samme med den andre halvdelen av deigen.
Etterhev i ca. 30 min, pensle med sammenvispet egg, strø over sesamfrø.
Stekes på 220 grader, midt i ovn, over og undervarme i ca 15-16 minutter.
Avkjøl på rist
Kommentarer
Skriv en kommentar