Innbakt pølser i potetmoskaker

Pølser og potetmos spises i de tusen hjem i Norge. Så her har jeg lagd en annen variant av denne middagsfavoritten. Her er pølser bakt inn i potetmosen. Potetmosen er lagd på potet og gulrot. Mer smak og finere farge.

Du trenger


(holder til 14 kaker. Beregn 2-3 per person) 

Potetmos

6 poteter

2 gulrøtter

0,5-1 dl melk

0,25 ts malt muskatnøtt

0,5 ts salt

0,5 ts kvernet pepper/peppermix

 

Potetmosdeig

Potetmosen

1 egg

50 gram revet ost

0,5 stk løk

Ev. Griljermel

Frisk persille

1 ss Vegetakrydder

5 grillpølser

Slik gjør du


Skrell potet og gulrøtter. Del opp i mindre biter. Kok møre i lettsaltet vann.

Hell av vannet. Mos potet og gulrøtter. Tilsett melk og krydder. Denne mosen skal være litt tykk. Før du skal blande flere ting i den senere.

La mosen bli kald. Er greit å lage den noen timer før eller kvelden før.

Kutt opp løk og finhakk litt persille.

Bland egg, løk, vegeta, ost og persille i mosen.

Så tilsetter du griljermel om nødvendig. Mengden her må du kjenne deg frem til. Deigen skal bli fast nok til at du kan forme den.

Del opp pølser i 3 biter. Stek de litt i en panne. Da er man sikker på at de er stekt på forhånd.

Trykk ut litt mos i hånda. Legg en pølsebit i midten. Og pakk den inn med mosen.

Legg potetmoskakene på et stekebrett med bakeark.

Stekes i ovn på 200 grader i ca. 15-17 minutter

Da er det bare å hugge innpå

0
Feed

Skriv en kommentar