Hvordan steke bacon

Daniel Slakter fra Annis Pølsemaker i Oslobukta som kom med dette tipset.
Og da vil jeg gjerne dele det med dere. Min jobb er å gjøre deres jobb lettere på kjøkkenet med tips og triks.

Sprøtt, saftig og gyllent er ord som beskriver den perfekte frokosten. Dessverre kan ikke alle si med hånda på hjertet at de får det til hver gang. Stekes det litt for lenge blir det tørt og hardt, stekes det for lite blir det slapt og bløtt. Vi har testet slakterens tips og funnet den gylne middelveien. Her er svaret på «hvordan steke bacon?»

Ved hjelp fra Daniel Slakter, hovedslakter hos Annis Pølsemaker i Oslobukta, har vi forsøkt få svar på dette spørsmålet en gang for alle. Han opplyser om at Annis lager eget bacon, og selger mye av det.

Før du begynner
Bacon kan stekes på flere måter, og det varierer hva som foretrekkes. Daniel Slakter synes baconet får best konsistens i stekepanne når den stekes i en liten mengde vann, men utelukker ikke stekeovn som alternativ.

– Dersom du skal lage større mengder er det lettere å steke baconet i stekeovn på bakepapir.

Baconet er aller best med rene smaker. Det er ferdig saltet og eventuelt ferdig krydret, så det trenger ikke noe mer tilberedning, sier Slakter.

Når du steker kjøttet i vann får du bedre konsistens og baconet blir skikkelig sprøtt. Det beste med å bruke denne metoden er at du slipper oljesprut og at baconet blir brent.

Under vår test tok det cirka 10 minutter med denne metoden:

Hvordan steke bacon

Slik gjør du:


Legg baconet i en kald panne og fyll panna med vann til det akkurat dekker baconet.
Sett stekepanna på medium varme og kok sakte ut vannet.

Når vannet har fordampet lar du baconet ligge til det blir brunt på den ene siden.
Snu baconet. Det er ferdig når det er brunt på begge sider.

Etter steking
kan du bare hive innpå. Spis umiddelbart mens maten er varm. Baconet blir skikkelig sprøtt og kan enkelt smuldres opp dersom det skal brukes i pasta, salat eller til fisk. Dersom det blir rester kan du... Nei, da. Det er bacon vi snakker om, det blir ikke rester.

Steke bacon i stekeovn
Som nevnt tidligere er det ingenting i veien for å steke bacon i stekeovn, særlig dersom det skal stekes større mengder. Daniel Slakter gir deg denne enkle oppskriften:

Slik steker du bacon i stekeovn
Forvarm ovnen til 150 grader.
Legg bakepapir på et bakebrett og spre baconet jevnt utover.
Baconet stekes til det er fint og gyllent.

0
Feed

Skriv en kommentar