05/07/2024 av Tom M 0 Kommentarer
Hjortestek med nydelig tilbehør
Hjort er noe av det beste viltkjøttet man kan få, syns jeg. Og ingenting slår en nydelig hjortestek med nydelig tilbehør.
Her har jeg servert med stekt sopp- og løk, og en nydelig tyttebærsaus. Om du vil ha kokt potet eller potetmos til denne retten, det bestemmer du selv.
La gjerne hjortesteken ligge i romtemperatur 60 minutter før du skal begynne å tilberede den.
Du trenger
(til 4 personer)
1 kg hjortestek (eller annen viltstek)
1-1.5 ss Toms matprat viltkrydder
0,5 ts kvernet salt
1 rødløk
2 gulrot eller 3 små
5 dl vann
2 ss smør/margarin til steking
Tilbehør
250 grams champignon
0.5 stk rødløk
1 SS smør/margarin
Salt
Pepper
Tyttebærsaus
2.5 dl viltkraft
2 SS tyttebær/tyttebærsyltetøy
0,5 dl crème fraîche
1 ss hvetemel
0,25 dl vann
3 knuste einerbær
Salt
Kvernet pepper
Slik gjør du
Krydre steken med salt og viltkrydder.
Kommentarer
Skriv en kommentar