Hjortestek med nydelig tilbehør

Hjort er noe av det beste viltkjøttet man kan få, syns jeg. Og ingenting slår en nydelig hjortestek med nydelig tilbehør.
Her har jeg servert med stekt sopp- og løk, og en nydelig tyttebærsaus. Om du vil ha kokt potet eller potetmos til denne retten, det bestemmer du selv.

La gjerne hjortesteken ligge i romtemperatur 60 minutter før du skal begynne å tilberede den.

Du trenger


(til 4 personer)

1 kg hjortestek (eller annen viltstek)

1-1.5 ss Toms matprat viltkrydder

0,5 ts kvernet salt

1 rødløk

2 gulrot eller 3 små

5 dl vann

2 ss smør/margarin til steking

Tilbehør

250 grams champignon

0.5 stk rødløk

1 SS smør/margarin

Salt

Pepper

Tyttebærsaus

2.5 dl viltkraft

2 SS tyttebær/tyttebærsyltetøy

0,5 dl crème fraîche

1 ss hvetemel

0,25 dl vann

3 knuste einerbær

Salt

Kvernet pepper

Slik gjør du


Krydre steken med salt og viltkrydder.

0
Feed

Skriv en kommentar