Hjemmelaget tomatsuppe

En nydelig hjemmelaget tomatsuppe er aldri feil. Tomatsuppe er ganske enkelt å lage fra bunnen. Server gjerne med kokte egg og litt makaroni ved siden av. Jeg har ikke makaroni i suppen, da har den fort for å bli overkokt eller sette seg fast i bunnen. Dette er jo noe du velger selv.
Om du vil ha litt sting i tomatsuppen, så bruker du litt chili sammen med løken og hvitløken også.

 

Oppskrift

Du trenger


(til 4 personer)

1 løk

2 fedd hvitløk

0.5 stk chili (valgfritt)

2 ss olje til steking

4 SS tomatpuré

2 pakker hakkede tomater

8 dl vann

2 grønnsakbuljong terninger

1 SS sukker

Frisk Basilikum , evt. litt tørket

Salt etter smak

Pepper etter smak

 

Slik gjør du

  1. Kutt opp løk, hvitløk og ev. chili i mindre biter
  2. Fres løk, hvitløk og chili i en kasserolle med litt olje. Løken skal bli myk, ikke få farge.
  3. Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt.
  4. Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  5. Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett litt revet basilikum, og smak til med salt og pepper.
  6. Server med kokt egg, makaroni og kanskje noe godt brød. Dryss gjerne over litt olivenolje også
0
Feed

Skriv en kommentar