18/06/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmelaget tomatsuppe
En nydelig hjemmelaget tomatsuppe er aldri feil. Tomatsuppe er ganske enkelt å lage fra bunnen. Server gjerne med kokte egg og litt makaroni ved siden av. Jeg har ikke makaroni i suppen, da har den fort for å bli overkokt eller sette seg fast i bunnen. Dette er jo noe du velger selv.
Om du vil ha litt sting i tomatsuppen, så bruker du litt chili sammen med løken og hvitløken også.
Oppskrift
Du trenger
(til 4 personer)
1 løk
2 fedd hvitløk
0.5 stk chili (valgfritt)
2 ss olje til steking
4 SS tomatpuré
2 pakker hakkede tomater
8 dl vann
2 grønnsakbuljong terninger
1 SS sukker
Frisk Basilikum , evt. litt tørket
Salt etter smak
Pepper etter smak
Slik gjør du
- Kutt opp løk, hvitløk og ev. chili i mindre biter
- Fres løk, hvitløk og chili i en kasserolle med litt olje. Løken skal bli myk, ikke få farge.
- Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt.
- Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
- Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett litt revet basilikum, og smak til med salt og pepper.
- Server med kokt egg, makaroni og kanskje noe godt brød. Dryss gjerne over litt olivenolje også
Kommentarer
Skriv en kommentar