Hjemmelaget spinatsuppe med egg

Rask og enkel oppskrift på hjemmelaget spinatsuppe med kyllingkraft, hvitløk og egg. En nydelig suppe til hverdags enten det er kaldt eller varmt. Ikke bare Skipper'n som liker spinat serru.

Ingredienser


(4 personer)


1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

2 ss smør

200 g spinat

6 dl kyllingkraft

1 dl fløte

salt

kvernet pepper

Revet muskat

kokt egg

Slik gjør du


Først kokte jeg noen egg tidligere på dagen. Disse skrelte jeg og la i vann med grønn matfarge. Der får de ligge noen timer fram til middagen. Imens jeg laget middag tok jeg opp eggene. Delte de i to, drysset over litt gressløk.

Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen.

Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5–10 minutter. Jeg har brukt buljongterninger med kylling. Jeg brukte 3 stk til 6 dl vann.

Kjør suppen jevn med en stavmikser.

Tilsett fløten, gi suppen et nytt oppkok og smak til med salt, pepper og revet muskat.

Server med kokt egg og litt godt brød.

0
Feed

Skriv en kommentar