Hjemmelaget salsasaus/tacosaus

En god hjemmelaget salsasaus til taco. Kutt tomatene i store biter så får du en god chunky salsa. Ha oppi litt ekstra chili om du vil ha litt mer krutt.

Ingredienser


(4 personer)

1 stk rødløk
2 fedd hvitløk
0.5 stk rød chili
1 boks hermetiserte tomater
1 ss sukker
1 ss rødvinseddik
2 stk plommetomater
salt
kvernet pepper
olivenolje
1 liten bunt frisk koriander
1 lime

Slik gjør du


Finhakk rødløk, chili og hvitløk og fres det mykt i olivenolje i en middels varm stekepanne.

Tilsett hakkede tomater, sukker og rødvinseddik i løk og chiliblandingen.
La sausen putre i 10–15 minutter.

Skjær et lite kryss i skallet på plommetomatene og legg dem i kokende vann i 30 sekunder. Vannet skal dekke plommetomatene.
Hell av vannet og flå plommetomatene. Her er bare to tomater, skal du lage mye mer. Da burde du legge tomatene rett i isvann.

Del dem i terninger og rør inn i sausen.

Smak til med salt, pepper, lime og finhakket koriander.

(jeg har kun koriander på toppen her, for 3/4 i huset liker det ikke)

 

0
Feed

Skriv en kommentar