Hjemmelaget Moussaka

Hjemmelaget moussaka er en helt nydelig gresk ovnsbakt rett med masse deilige grønnsaker, kjøttdeig og gratinert ost. Serveres gjerne med gresk salat og tzatziki.

Du trenger


(til 6 personer)

1 stor aubergine

1 squash

4 Oppbevar poteter

3-4  ss olje til steking

2 dl revet ost til topping

Kjøttsaus:

400 g kjøttdeig av lam. Du kan også bruke storfe kjøttdeig eller karbonadedeig om du ønsker.

3-4 ss olje

1 rødløk

2 hvitløkfedd

1 1/2 boks hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

1/2 ts malt kanel

3 ss oregano

2-3 laurbærblader

salt og pepper etter smak

Bechamelsaus:

3 ss smør

3 ss hvetemel eller glutenfritt lyst mel

5 dl melk

2 egg

1/2 ts revet muskat

2 dl revet ost

Slik gjør du


Stek kjøttdeigen noen minutter i oljen. Ha i løk og hvitløk, og stek videre i ytterligere noen minutter. Ha i hakkede tomater, tomatpure, kanel og laurbærblad. La det koke i 10-15 minutter. Krydre med oregano, salt og pepper.

Smelt smøret i en kjele. Ha i melet og rør godt i cirka 2 minutter. Rør inn melken og la det koke videre i 5 minutter under omrøring til du har en jevn saus. Dra kjelen av varmen og pisk inn eggene, muskatt og osten.

Skjær aubergine, poteter og squash i tynne skiver. Strø litt salt på skivene. Stek grønnsakene i olje til de er myke og gylne på begge sider. Legg dem på et brett med bakeark og la overflødig olje renne av.

Forvarm ovnen til 180 °C.

Ha litt av ostesausen over i kjøttsausen. Bland sammen. Dette er ganske viktig.

Legg potetene, squashen, auberginen og kjøttsausen lagvis i en ildfast form. Ha over ostesausen og strø over osten.

Gratiner formen i ovnen i cirka 40 minutter.

La den hvile ganske lenge etter steketid. Den bør aller helst stå 30-45 minutter. Da får den satt seg før du skjærer i den.

Server med gresk salat og tzatziki.

0
Feed

Skriv en kommentar