Hjemmelaget blomkål- og broccolisuppe

Denne supper er enkel og god. Passer fint som middag med noen rundstykker til, eller som en forrett. Her har jeg servert med stekt spekeskinke som garnityr, men bacon passer også utmerket. Med matvareprisene som er nå på grønnsaker, så blir dette nesten luksusmiddag.

Du trenger

(1,3 liter suppe)


1 blomkål

1 brokkoli

1.1 liter vann

2 grønnsaksbuljongterninger

salt

pepper

spekeskinke

1 dl fløte

Jeg har også brukt 2 ss vegeta krydder. Om du ikke har dette, så kan du bruke en ekstra terning med buljong.

Maizenna og litt kaldt vann til jevning

Slik gjør du


Del opp blomkål og broccoli i mindre buketter. Legg de i en kasserolle.

Fyll på med ca. 1.1 liter vann og buljongterninger. Kok grønnsakene helt møre

Imens grønnsakene koker kan du steke opp litt spekeskinke eller bacon i biter. Ha det så over på et papir. Slik blir det sprøtt.

Bruk en stavmikser og kjør suppen helt glatt. Du kan sile den om du ønsker for å få den litt mer silkemyk. Jeg syns det er greit å beholde den slik hjemme. Hadde dette vært til gjester, hadde jeg silt den.

Jevn så til suppen med maizenna og vann til ønsket tykkelse.

Smak til med fløte, salt og pepper. Ev. Vegeta

Da er det bare å servere. Server gjerne med noe godt brød

0
Feed

Skriv en kommentar