08/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmelagde Torskekaker
Hjemmelaga Fiskekaker er godt i alle varianter. Her har jeg lagd kun med torsk. Disse blir selvfølgelig best med fersk torsk, men det har jeg ikke tilgang på. Så bruker frossen FirstPrice filet her. Jeg tar med smeltevannet fra fisken. For det er det litt stivelse i. Kakene serveres jeg sammen med kokte poteter, smeltet smør med persille og råkostsalat.
Du trenger
(holder til 14-15 Torskekaker)
800 gram torsk (helst fersk)
3 ts salt
1 stk egg
2 ss potetmel
2 dl fløte
1 ts pepper (kvernet el. peppermiks)
3-4 ss finhakket gressløk
smør/margarin til steking
Slik gjør du
Pass på at alle ingredienser er kalde
Legg fisken sammen med salt i kjøkkenmaskinen og kjør i noen sekunder til du får en klissete masse.
Tilsett potetmel og egg. Bland sammen i noen sekunder til.
Ha pepper i fløten og pass på at fløten er kald når du sper ut farsen. La maskinen gå mens du heller den kalde fløten i en tynn stråle. Etter kort tid får du en fin farse. Ha i gressløken.
Form kaker av farsen. Ikke lag de for store om du bruker frossen fisk, da faller de lettere fra hverandre.
Stekes i en varm panne med smør/margarin. Noen minutter på hver side.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar