Hjemmelagde Seikaker

Det er både enkelt og fort gjort å lage fiskekaker selv. Her lager jeg seikaker med kun sei, men du kan også blande i annen hvit fisk om du ønsker. Jeg bruker sei i blokk fra FirstPrice til disse kakene. Siden disse er fra frysedisken, bruker jeg ett egg i oppskriften, og reduserer melken/fløte med 0.5 dl. Dette trenger du ikke gjøre med fersk fisk.

Du trenger


(Holder til 10 store seikaker)

800 gram seifilet

1.5 ts salt

2 ss potetmel

0,25 ts malt hvit pepper

2.5 dl melk eller fløte

4 SS finkuttet purre

Smør/margarin til steking

Slik gjør du


Rens fiskefilet for skinn og fjern alle bein. Skjær fiskekjøttet i mindre biter. sørg for at alle råvarene er helt kalde.

Ha fisken i en hurtigmikser sammen saltet. La foodprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles er ganske grovt.

Dryss over potetmel og pepper og spe inn melken i en fin stråle mens maskinen går på middels hastighet. (1 egg om du bruker fisk fra frysedisken)

Bland inn finkuttet purre til slutt.

Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne, flate fiskekaker. Varm en stekepanne på middels til høy varme og ha i smør eller margarin. Når det skummer godt er det varmt nok til å legge i fiskekakene.
Stek kakene pent brune på begge sider. Ca. 3 minutter på hver side. 

Legg dem over på et fat.

Jeg serverer seikakene med kokt potet, raspå gulrot, remulade og smeltet smør.

0
Feed

Skriv en kommentar