19/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmelagde krutonger
Brødkrutonger er supert å lage dersom du har brød som begynner å bli tørt. Det kan lages enkelt av mange typer brød, og passer både i salater og supper. Her har jeg brukt baguettrester som var igjen etter et koldtbord.
Jeg gir deg oppskrift som tilsvarer 4 brødskiver. Her er egentlig ikke helt nøye med mål, jeg bruker aldri mål som regel. Du kan også bruke andre urter om du ønsker, her er ingen fasit.
Du trenger
4 stk skriver brød
4 SS olje
1 SS Pizzakrydder/Oregano
1 stk fedd hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
0.5 ts chiliflakes
Slik gjør du
Sett oven på 200 grader. Skjær brødet i terninger.
Bland sammen olje og krydder/urter i en bolle. Vend brødet i blandingen.
Spre terningene utover et stekebrett med bakepapir.
Stek i 10-15 minutter, avhengig av brødtype og hvor tørt brødet er.
Vend krutongene et par ganger underveis til de er gylne og fine.
Brødkrutonger passer utmerket til supper og salater. Krutonger kan oppbevares i lufttette beholdere over tid.
Kommentarer
Skriv en kommentar