Hjemmelagde krutonger

Brødkrutonger er supert å lage dersom du har brød som begynner å bli tørt. Det kan lages enkelt av mange typer brød, og passer både i salater og supper. Her har jeg brukt baguettrester som var igjen etter et koldtbord.
Jeg gir deg oppskrift som tilsvarer 4 brødskiver. Her er egentlig ikke helt nøye med mål, jeg bruker aldri mål som regel. Du kan også bruke andre urter om du ønsker, her er ingen fasit.

Du trenger


4 stk skriver brød

4 SS olje

1 SS Pizzakrydder/Oregano

1 stk fedd hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver

0.5 ts chiliflakes

Slik gjør du


Sett oven på 200 grader. Skjær brødet i terninger.

Bland sammen olje og krydder/urter i en bolle. Vend brødet i blandingen.

Spre terningene utover et stekebrett med bakepapir.

Stek i 10-15 minutter, avhengig av brødtype og hvor tørt brødet er.

Vend krutongene et par ganger underveis til de er gylne og fine.

Brødkrutonger passer utmerket til supper og salater. Krutonger kan oppbevares i lufttette beholdere over tid.

0
Feed

Skriv en kommentar