Hjemmelagde hamburgerbrød

Hjemmelaga hamburgerbrød er noe eget. Du kan lage de fin eller litt grovere etter ønske. Dersom du lager flere enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning. Du bruker samme deigen til pølsebrød om du ønsker. Ønsker du litt større brød, kan du lage 6 i stedet for 8.

Du trenger


ca. 7 dl hvetemel

1 ss sukker

1 ts salt

0,5 pk tørrgjær

1 ss smeltet smør

2,5 dl lunkent vann

1 stk. egg

Slik gjør du


Ha alt det tørre i en bakebolle og rør litt rundt slik at det blander seg.

Ha i smør, vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin.

Dekk til deigen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.

Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i ca. like store emner og form dem til runde boller (ca. 100 g). Trykk de litt sammen.

Sett hamburgerbrødene på en stekeplate med bakepapir og dekk til. Brødene etterheves i 20 minutter, til omtrent dobbel størrelse.

Pensle brødene med litt vann og dryss over sesamfrø.

Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 200 °C i 12-14 minutter.

Avkjøl et par minutter og dekk til. La dem så avkjøle seg helt før servering.

0
Feed

Skriv en kommentar