10/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
HJEMMELAGDE FISKEPINNER MED CORNFLAKES
Fiskepinner lager du enkelt selv! Velg den fisken du og barna liker best og bruk gjerne hjemmelaget brødrasp. Det gir en ekstra sprø, fin skorpe på fisken. Cornflakes gir en ennå sprøere skorpe og smaker fantastisk. Absolutt verd å prøve folkens. Jeg har brukt FirstPrice torsk til disse fiskepinnene.
Du trenger
(4 personer)
600 g torskefilet , uten skinn og bein
8-10 ss hvetemel
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 stk. egg
2-3 dl griljermel, brødrasp eller knust cornflakes.
margarin til steking
Slik gjør du
Siden jeg skal bruke cornflakes og ikke griljermel, knuser jeg først cornflakes i en kjøkkenmaskin.
Skjær fiskefilet i 3-4 cm brede stykker.
Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål, visp sammen egg i en annen skål og ha griljermel/cornflakes i en tredje skål.
Vend fiskestykkene først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermel. Legg dem på bakepapir eller tallerken til alle er panert.
Varm en vid stekepanne og smelt margarin. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i fiskestykkene. Stek dem på middels varme til de er gyllenbrune, ca. 2-4 minutter på hver side avhengig av tykkelse på fiskestykkene.
Legg dem over på litt tørkepapir så det kan trekke til seg noe av fettet.
Som tilbehør i dag har jeg stekte poteter, revet gulrot og kinakål, remulade.
Kommentarer
Skriv en kommentar