12/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmelaga kjøttkaker i brunsaus
Nydelige hjemmelaga kjøttkaker er jo den perfekte søndagsmiddagen. Her servert i brunsaus, med ertestuing og kokte poteter. Oppskriften på kjøttkakene gir 16-18 kjøttkaker. Kjekt og ha liggende noen i fryseren også.
Du trenger
(denne oppskriften gir 16-18 kjøttkaker)
800 gram kjøttdeig
1,5 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts muskat
0,5 ts ingefær
4 ss potetmel
3 dl kraft. Jeg blander ut en terning storfebuljong i vann.
1 finhakket løk
Slik gjør du
Ha alle ingredienser i bollen til kjøkkenmaskinen, utenom løk og kraft.
Kjøres foodprocessoren imens du sper i kraften, ca 20 sekunder.
Tilsett løken og kjør noen sekunder til.
Smelt smør i en stekepanne. Form kaker av deigen med en skje og hånda.
Stek kjøttkakene på middels varme på alle sider. Legg de over på en tallerken.
Lag brunsaus
3 ss smør
3 ss hvetemel
7 dl oksekraft
salt
pepper
Smelt og brun smør i en stekepanne eller gryte. Rør inn hvetemel og la stå på middels varme. Lag en så mørk jevning som du ønsker.
Bruker du stekepanne, har du jevningen over i en kasserolle. Spe med kraft imens du rører
La sausen koke 6-8 minutter
Smak til med salt og pepper
Når saus er ferdig legger du kjøttkakene i sausen. Skru platen på laveste varme. La de ligge å trekke i sausen til resten av middag er ferdig. Ha gjerne også stekesmøret fra stekepannen i sausen. Gir bare en ekstra nydelig smak.
Server kjøttkaker i brunsaus med kokte poteter og ertestuing.
Kommentarer
Skriv en kommentar