Hjemmelaga Blåbærsaft

Blåbærsaft smaker alltid godt. Og i denne oppskriften brukes frosne bær. Så du kan lage saft året rundt. Ferske går selvfølgelig helt fint også.
Du kan også bruke samme metode til bringebær, rabarbra, plommer og rips.

Du trenger


800 gram blåbær

3 dl vann

300 gram sukker

Slik gjør du


Ha blåbær og vann i en kasserolle. Kok opp og la småkoke i 10 minutter.

Sil blandingen gjennom et kjøkkenhåndkle (husk at det blir værende farge på det) La renne av seg i hvert fall 30 minutter. Press bæra til slutt, så får du ut alle gode smaker

Ha saften tilbake i kasserolle. Tilsett sukker. La småkoke noen minutter til sukkeret er løst seg opp.

Ha safta over på sterilisert flaske og kork. Ha litt eddik på en bomullsdott, og tørk av kanten før du skrur på korken.

Skal saften oppbevares på flaske over lengre tid bør flasken ligge et minutt eller to i kokende vann før den tømmes for vann og kokevarm blåbærsaft tilsettes.

Flaska må oppbevares mørkt og kjølig. Du kan også fryse ned saften. Blandingsforhold på denne er ca. 1/3, eller etter smak

 

0
Feed

Skriv en kommentar