Hjemmebakt grovbrød

Dette er en god oppskrift på grovbrød. Ferskt, hjemmebakt grovbrød er utrolig godt til frokost, som niste eller kveldsmat. Denne oppskriften er til 2 brød i form. (1,6 liter)

Du trenger


400 g hvetemel

200 g Sammalt Hvete fint

200 g sammaltrug, grov

100 g havregryn

6 dl vann (37 grader)

50 gram gjær (1 pose tørrgjær)

2 ts salt

0,5 dl olje

2 ts sukker eller 2 ss sirup

Slik gjør du


Bland alt det tørre først i en bakebolle

Ha olje i litersmålet og fyll opp med vann 37 grader

Kjør kjøkkenmaskin sakte imens du har i vannet, tilsett så sirup om du bruker det istedenfor sukker.

Elte deigen i 10-15 minutter

Sett til heving i 45 minutter til deigen er dobbel så stor

Kna deigen godt på kjøkkenbenken, så deler du i to like emner som du former til brød

Legg brødene i to smurte brødformer

La etterheve i 25-30 minutter

Det siste du gjør før du setter inn brødene, er å snitte dem. Å snitte brødene er å ta en så skarp kniv som mulig, og skjære noen fine kutt på toppen av brødene. Da slipper du at brødene sprekker opp.

Stekes på nederste rille 225 grader i 30-35 minutter

Avkjøles på rist

0
Feed

Skriv en kommentar