16/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Hjemmebakt grovbrød
Dette er en god oppskrift på grovbrød. Ferskt, hjemmebakt grovbrød er utrolig godt til frokost, som niste eller kveldsmat. Denne oppskriften er til 2 brød i form. (1,6 liter)
Du trenger
400 g hvetemel
200 g Sammalt Hvete fint
200 g sammaltrug, grov
100 g havregryn
6 dl vann (37 grader)
50 gram gjær (1 pose tørrgjær)
2 ts salt
0,5 dl olje
2 ts sukker eller 2 ss sirup
Slik gjør du
Bland alt det tørre først i en bakebolle
Ha olje i litersmålet og fyll opp med vann 37 grader
Kjør kjøkkenmaskin sakte imens du har i vannet, tilsett så sirup om du bruker det istedenfor sukker.
Elte deigen i 10-15 minutter
Sett til heving i 45 minutter til deigen er dobbel så stor
Kna deigen godt på kjøkkenbenken, så deler du i to like emner som du former til brød
Legg brødene i to smurte brødformer
La etterheve i 25-30 minutter
Det siste du gjør før du setter inn brødene, er å snitte dem. Å snitte brødene er å ta en så skarp kniv som mulig, og skjære noen fine kutt på toppen av brødene. Da slipper du at brødene sprekker opp.
Stekes på nederste rille 225 grader i 30-35 minutter
Avkjøles på rist
Kommentarer
Skriv en kommentar