Helstekt kylling med hasselbackgrønnsaker

En nydelig kyllingmiddag med bakte grønnsaker. Grønnsakene snittes som hasselbackpoteter, da får de en mye penere utseende. Jeg har også potet i formen. Den hele kyllingen kutter jeg åpen på ene siden, og bretter den ut over grønnsakene i formen. Så marineres den litt i Fantabrus, kikkoman og krydder.

Du trenger


(til 4 personer)

1 hel kylling naturell

Diverse rotgrønnsaker etter ønske (jeg plukker ut fra en slik rotmiks pose)

2-3 mindre gulrøtter

4 poteter delt i to

Litt olje

Salt

Pepper

Marinade

1 dl Fanta

4 ss kikkoman med salt

1 ts peppermiks

1 ts paprikakrydder

Slik gjør du


Vask grønnsakene. Skrell om du ønsker. Jeg skreller beter og sellerirot

Del grønnsaker i ønskede biter. Noen på langs bare. Kutt snitter på skrå i grønnsakene. Bruk spisepinner/grillspyd på hver side. Så kutter du ikke gjennom. De skal jo henge fast.

Legg grønnsakene i en stekeform. Bland i litt olje, salt og pepper.

Kutt åpen kyllingen på den ene siden. Brett den ut i formen over grønnnsakene

Bland marinaden og ha den over kyllingen

Stek alt på 180 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på ca 68 grader. Det tar ca 1 - 1,5 gang. La kyllingen hvile i 10-15 minutter når den er ferdig.

Som saus bruker jeg kyllingbuljong og vann. 2 terninger og 5 dl vann (Kan bruke kraft fra formen, men med rødbeter i så blir ikke fargen pen)

Koker opp og jevner med maizena/vann. Smaker til med fløte, pepper og salt.

Da er det bare å hugge innpå

0
Feed

Skriv en kommentar