Havrebrød

Disse brødene er kjempegod. Disse er halvgrove brød. Oppskriften holder til 2 brød i 2 literform. Da jeg skulle bake ut, fant jeg kun 1 ledig. Så måtte bruke 1 på 1.6 liter også. Det er sånt som skjer, man tilpasser seg. Litt mer deig i den store.

Ingenting slår nybakte brød vel.

Ingredienser


Bløtlegging

6 dl vann

300 g lettkokt havregryn

150 g sammalt hvete, fin

100 g sammalt rugmel grov

Deig 

750 g hvetemel

2 ts salt

2 ss sukker

4 dl melk

1/2 dl rapsolje

1 pk tørrgjær

Egg til pensling

Havregryn til pynt


Slik gjør du


Bland sammen havregryn, sammalt hvete, sammalt rugmel grov og vann i en bakebolle. Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 20 minutter.

Ha hvetemel, salt, sukker, melk, gjær og rapsolje i samme bakebolle.

Elt deigen godt. 10-15 minutter. Deigen vil fortsatt være litt klissete.

Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt i ca. 45 minutter til deigen har blitt dobbelt så stor.

Kna deigen litt på kjøkkenbenken. Bruk litt mel på benken om deigen er veldig klissete.

Del deigen i to like store emner.

Form avlange brød.

Pensle brødene med sammenvispet egg.

Rull dem i havregryn og lag forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv.
Legg brødene i to smurte 2-liters brødformer. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse.

Stek brødene på en rist nederst i ovnen ved 220 °C i ca. 45 minutter.

Avkjøl på rist.

0
Feed

Skriv en kommentar