Gulrotsuppe med kyllingboller

Gulrotsuppe er jo utrolig godt da, og blir ekstra god med kyllingboller i. En litt mer mettende suppe. Så blir jo en slags kjøttbollesuppe med kylling. Kyllingboller lager man selv, og trekker i kraften man skal bruke til suppen.

Du trenger


(til 4 personer)

Kyllingboller

400 gram kyllingkjøttdeig

0,5 dl griljermel

0.5-1 ts tørket chili etter ønske

1 ts paprikakrydder

1 ts salt

1 ts kvernet pepper

1 ss hakket frisk basilikum

1,5 liter vann

3 kyllingbuljongterninger


Gulrotsuppe

Ca. 10 dl av kraften til kyllingbollene

800 gram gulrot

1 løk

2 dl crème fraîche

1 SS tomatpuré

1 ts salt eller etter smak

0,5 ts kvernet pepper

0.5 ts chiliflakes (kan sløyfes)

Litt olje til steking

Slik gjør du


Kok opp vann og buljong i en kasserolle

Bland kyllingkjøttdeig og alle ingrediensene i en bolle.

Form små kyllingboller. Bruk en skje og våt hånd.

Legg de så over i kraften. La de trekke 10-15 minutter (ikke koke)Ta de så opp av kraften og legg de til side.

Kutt opp løken i små biter og gulrot i mindre biter.

Stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. Tilsett tomatpureen og la det surre et par minutter til.

Tilsett gulrøtter, kraft og ev. chili. Gi suppen et oppkok og la den småkoke under lokk til gulrøttene er møre, etter ca. 15-20 minutter etter hvor store biter du har.

Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender.

Tilsett 2 dl crème fraîche og kjør det til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper. Syns du den blir for tykk, ha i litt mer kraft.

Så kan du legge i kyllingbollene.

Da er det bare å servere.
Dryss gjerne over litt grønt ved servering, og gjerne en skje crème fraîche

0
Feed

Skriv en kommentar