15/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gulrotrundstykker
Deilige grove gulrotrundstykker passer perfekt på frokost, lunsjbordet eller som niste. Holder seg saftige lenge. Nybakt med brunost, syltetøy eller gulrotsyltetøy er disse en delikatesse.
Du trenger
(20 rundstykker)
6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete grov
3 dl sammalt rugmel grov
2 ts salt
2 raspa gulrøtter
1 pose gjær
5 dl melk (37 grader)
1-2 ss sirup
Slik gjør du
Bland først alt det tørre og gulrot (fint raspet)
Varm opp melk til 37 grader, jeg har sirup i melken
Kjør det tørre i en kjøkkenmaskin imens du sper med melk. Elte deigen i 10-15 minutter.
Sett deigen til heving i 30 minutter
Kna deigen godt på kjøkkenbenken, form en pølse og del opp i emner. (Ca. 75 gram per stk)
Rull rundstykker og legg de på et stekefat med bakepapir
Etterhev rundstykkene i 20 minutter
Pensle med egg. Du kan strø på solsikkekjerner eller valmuefrø om du ønsker.
Stekes på 220 grader i 12-14 minutter
Avkjøl på rist.
Disse går helt fin å fryse
Kommentarer
Skriv en kommentar