Gulrotrundstykker

Deilige grove gulrotrundstykker passer perfekt på frokost, lunsjbordet eller som niste. Holder seg saftige lenge. Nybakt med brunost, syltetøy eller gulrotsyltetøy er disse en delikatesse.

Du trenger


(20 rundstykker) 

6 dl hvetemel

3 dl sammalt hvete grov

3 dl sammalt rugmel grov

2 ts salt

2 raspa gulrøtter

1 pose gjær

5 dl melk (37 grader)

1-2 ss sirup

Slik gjør du 


Bland først alt det tørre og gulrot (fint raspet)

Varm opp melk til 37 grader, jeg har sirup i melken

Kjør det tørre i en kjøkkenmaskin imens du sper med melk. Elte deigen i 10-15 minutter.

Sett deigen til heving i 30 minutter

Kna deigen godt på kjøkkenbenken, form en pølse og del opp i emner. (Ca. 75 gram per stk)

Rull rundstykker og legg de på et stekefat med bakepapir

Etterhev rundstykkene i 20 minutter

Pensle med egg. Du kan strø på solsikkekjerner eller valmuefrø om du ønsker.

Stekes på 220 grader i 12-14 minutter

Avkjøl på rist.

Disse går helt fin å fryse

0
Feed

Skriv en kommentar