Gulrotpesto

Lag din egen gule pestovariant av gulrot. Passer godt til fisk og kylling. I denne kan du også tilsette nøtter om du ønsker. Som for eksempel: cashewnøtter

Du trenger


4 stk. gulrøtter, skrelt og kuttet i grove biter

1 dl Oliven olje

1 dl parmesan

saften av 1 sitron

1 ss ingefær, skrelt og grovt kuttet

2 ss honning, eller lønnesirup

1/2 -1 ts salt

1/2 tsk sesamfrø, svarte eller hvite til pynt

Slik gjør du


Legg gulrøttene til pestoen i en foodprosessor sammen med olje, sitronsaft, ingefær og honning/lønnesirup.

Kjør til pestoen er helt jevn og gul. Den blir gulere jo lenger du kjører den.

Smak pestoen til med salt

Strø over litt sesamfrø før du serverer.

Oppbevares i kjøleskap/glass med lokk

0
Feed

Skriv en kommentar