25/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gulrot- og broccolistuing
Dette er et nydelig tilbehør til stekt fisk, kokt fisk, lettsaltet torsk, kjøttpudding og kjøttkaker for eksempel. Istedenfor melk, kan du bruke kokevannet fra grønnsakene. Eller blande 50/50. Du kan også ha i andre grønnsaker om du ønsker.
Du trenger
(til 4 personer)
3 gulrot
0,5 stk brokkoli
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
Vann til koking
Muskat
Salt
Pepper
Slik gjør du
Gulrot og brokkoli deles i mindre biter. Kokes møre i vann (uten salt) husk at de har ikke lik koketid. Kok gulrøtter litt lengre. Ha de rett over i kaldtvann når de er møre
Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe så med melken imens du rører. Sausen skal være tykk. La småkoke i 7-8 minutter
Smak til med krydder
Tilsett så grønnsakene og rør om.
Da er den klar for servering
Kommentarer
Skriv en kommentar