Gulrot- og broccolistuing

Dette er et nydelig tilbehør til stekt fisk, kokt fisk, lettsaltet torsk, kjøttpudding og kjøttkaker for eksempel. Istedenfor melk, kan du bruke kokevannet fra grønnsakene. Eller blande 50/50. Du kan også ha i andre grønnsaker om du ønsker.

Du trenger


(til 4 personer)

3 gulrot

0,5 stk brokkoli

2 ss smør

2 ss hvetemel

3 dl melk

Vann til koking

Muskat

Salt

Pepper

Slik gjør du


Gulrot og brokkoli deles i mindre biter. Kokes møre i vann (uten salt) husk at de har ikke lik koketid. Kok gulrøtter litt lengre. Ha de rett over i kaldtvann når de er møre

Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe så med melken imens du rører. Sausen skal være tykk. La småkoke i 7-8 minutter

Smak til med krydder

Tilsett så grønnsakene og rør om.

Da er den klar for servering

0
Feed

Skriv en kommentar