GUACAMOLE

Guacamole er selvskreven som tilbehør i det meksikanske kjøkken, og passer utmerket til tex-mex maten vi spiser i Norge. Selv om den ikke er meksikansk, men amerikansk. Passer også godt til grillmat. Bruk modne avokado, de smaker mer og gir en god og kremet guacamole. Vi spiser ikke koriander her i huset, så den har jeg byttet enkelt ut med persille.

Du trenger


(4 personer)

2 stk. modne avokado

1,5 ss limesaft

1,5 stk. tomat

1 båt hvitløk

0,5 stk. finhakket rød chili

2 ss finhakket frisk koriander

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Slik gjør du


Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen.

Mos avokado med en gaffel og press over limesaft.

Del tomat i fire og skjær ut frøene med en liten kniv. Del tomatkjøttet i små terninger.

Finhakk hvitløk og chili. Bland most avokado med tomater, hvitløk, chili og hakket koriander (persille)

Smak til med salt og eventuelt pepper. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.

0
Feed

Skriv en kommentar