Grovbrød i langpanne

Ingenting lukter og smaker så godt som nybakt brød, er du ikke enig. Her hjemme hos oss må jeg bake brød ofte. Det går ganske mye brød i uka. I denne oppskriften baker jeg 3 brød i langpanne.

Du trenger


800 gram hvetemel

500 gram sammalt hvete grov

500 gram sammalt rugmel grov

1,2 l vann, ca. 37 klasse

1. pk tørrgjær

1 ss salt (bruk mindre om du ønsker)

0,5 dl nøytral olje

1 ss lønnesirup eller annen sirup

Slik gjør du


Bland alt det tørre i en bakebolle. 

Kjør kjøkkenmaskinen på sakte fart imens du sper med fingervarmt vann iblandet olje og sirup

Elt deigen i 10-15 minutter

Sett deigen til heving under plastfilm og et kjøkkenhåndkle i ca. 45 minutter

Kna deigen godt på kjøkkenbenken. Del opp i 3 like emner

Rull ut 3 brød og legg de i en smurt langpanne

Lag gjerne noen snitt med en skarp kniv. Det for at ikke brødene skal sprekke. La etterheve 20-30 minutter.

Stekes på 220 grader, over/undervarme, nederst i ovn i ca. 40 minutter

Avkjøl på rist

0
Feed

Skriv en kommentar