Grønnsaksgrateng med potetlokk

En nydelig hverdagsgrateng dette og helt uten kjøtt. Den er også lagd hvetefri, men det velger du jo selv. I denne oppskriften kan du også tilsette pølser, skinke eller fisk om du ønsker. Vil du ha den glutenfri, da må du sjekke buljongen du bruker.

Du trenger

Saus:

1,5 dl glutenfritt mel

1 liter melk

100 gram smør

2 grønnsaksbuljongterninger

1 ts revet muskat

0,5 ts kvernet pepper

0,5 ts salt

Jeg har også tilsatt 1ss vegeta for ekstra smak. Dette er valgfritt

 

Til gratengen:

1 brokkoli

1 stor gulrot

1.5 liten løk eller 1 stor

4 vårløk

4-6 poteter. Litt etter størrelse

3 egg

10-15 sukkererter ( jeg fant noen i fryseren, men det er ikke nødvendig)

Litt smeltet smør

Frisk persille

Salt

pepper

Slik gjør du


Først smeltet du smør i en stor kasserolle. Tilsett melet og spe med melken imens du rører godt. Sausen skal være tykk. Den blir tynner når du tilsetter det andre.

La småkoke noen minutter før du smaker til med krydder og buljong. Knus terningen med fingrene.

Kutt opp vårløk, gulrot og løk. Kutt opp broccoli i buketter. Jeg hadde de ferdig fra fryseren.

Tilsett grønnsakene i den varme sausen og bland sammen

Ha så i eggene, bland det godt.

Ha gratengen over i en ildfast form

Kutt potet i tynne skiver. Legg de som et lokk på gratengen. La de overlappe hverandre

Pensle med litt smeltet smør og litt salt og pepper.

Stekes på 200 grader i ca. 40 minutter.

La den stå litt før du serverer. Da får den satt seg litt. 20-30 minutter ca. 

Dryss over persille før servering.

0
Feed

Skriv en kommentar