15/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Grønn ertesuppe
Grønn ertesuppe er fantastisk godt og sunt. Denne kan du lage vegetar ved å bytte kyllingbuljong med grønnsaksbuljong. Og du topper selvfølgelig heller ikke med bacon da. Her bruker jeg frosne erter fra FirstPrice. Passer perfekt til denne suppen.
Du trenger
(til 4 personer)
Suppen
2 poser frosne erter (700 gram)
1 løk
1 fedd hvitløk
2 kyllingbuljong terninger
7 dl vann
1 dl matfløte
Salt
pepper
1 ss smør til steking
Topping:
Sprøstekt bacon
Creme fraîche ev. litt matfløte
Valgfri urter som basilikum, gressløk eller mynte for eksempel.
Slik gjør du
Grovhakke løk og hvitløk. Fres mykt i smør i en kasserolle.
Ha i vann og buljong. Kok opp slik at buljongen løser seg opp.
Ha i ertene og la småkoke i 8-10 minutter
Kjør glatt med en stavmikser
Ha i fløten. Blir suppen for tykk, kan du ha i litt mer vann. Den skal være ganske tykk, men ikke grøt.
Smak til med salt og pepper
Server med sprøstekt bacon, crème fraîche/fløte, urter og litt godt brød
Kommentarer
Skriv en kommentar