18/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gratinert Kjøtt- og grønnsaksform
En lekker og smakfull middag dette. En ring med tre forskjellige grønnsaker, og kjøttdeig med tomatsaus i midten. Drysser over litt ost og gratinerer i ovn. Poteten burde kokes på forhånd, om ikke blir den litt hard i forhold til det andre. Jeg beholder skallet på poteten, da jeg syns at det blir penere. Den kan hende du må forandre litt på antall grønnsaker, det kommer jo litt an på hvor stor form du bruker. Her bruker jeg en 24 cm springform
Du trenger
(til 4 personer)
4 Lagre potet
3-4 lagre tomat
Ca. 0,5 stk squash
400 gram valgfri kjøttdeig
2 fedd hvitløk
0,5 stk løk
0,5 stk paprika
1 boks hakka tomater
0,5 stk chili
Salt
Pepper
Ca. 50 gram revet ost
Smør/olje til steking
Slik gjør du
Kok eller damp først poteten. La de avkjøle litt så du klarer å kutte de i skiver
Kutt tomat og squash i skiver også
Stek kjøttdeigen i en panne med litt smør eller olje. Tilsett finhakket løk, paprika, hvitløk og chili og la surre sammen et par minutter til.
Tilsett hakkede tomater og la småkoke 5 minutter på lav varme. Smak til med salt og pepper
Finn fram en rund ildfast form, kan bruke en liten springform også. Smør den med litt smør eller olje
Stable grønnsakene i en ring ytterste i formen. Potet, tomat, squash etc. etc. helt til du kommer rundt. Ha på litt salt og pepper
Fyll kjøttfyllet i midten
Strø over litt revet ost
Stekes på 175 grader i ca. 35 minutter. Så lar jeg den stå 5 minutter før jeg serverer.
Dryss gjerne over litt grønt. Og bruker du springform, kan du åpne den forsiktig.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar