Granskuddsirup med rabarbra & appelsin

Granskuddsirup er sirup laget av nye og myke granskudd. Sirupen kan brukes på is, pannekaker, i teen, viltsaus, i brød og til mye annet. Heller du den over på sterile glass mens den enda er varm, så kan du nyte granskuddsirup i lang tid fremover. Denne har jeg lagd som et prøveprosjekt med rabarbra og appelsin. Og det ble utrolig godt. Jeg lagde kun et lite glass siden dette var en test, men skal lage mer!

Granskuddene bør plukkes på våren, mens skuddene er nyutsprungne og helt myke. Du vil se at de nye granskuddene er lysegrønne i fargen, og kan lett nappes av greinene. Bikkja og jeg var en tur i skogen i dag for å plukke litt granskudd.

Du trenger 

5 dl granskudd

5 dl vann

2 dl sukker

40-50 gr rabarbra

1 appelsin (skall og saft)

Slik gjør du


Skyll først granskuddene. Ha de så i en kasserolle sammen med rabarbra, skall av appelsin og vann.

Kok opp og la det småkoke en halv time uten lokk.

Sil så av vesken. Jeg har brukt ett kaffefilter oppi en sil. Siler over i en ny kasserolle.

Tilsett sukker og appelsinsaft.

Kok opp granskuddsaften, appelsinsaft og sukkeret på middels høy varme. La saften koke til den er redusert og tykkere i konsistensen.

Etter hvert vil du se at den går over fra lys til mørkere rød i fargen. Beregne minimum 60 minutter koketid, men sannsynligvis også lengre. Bruk en skje til å fjerne hvit skum som danner seg underveis i kokingen.

Granskuddsirupen vil bli tykkere når den er kald. Et tips er derfor å ha litt granskuddsirup i et eggeglass og sette det i fryseren. I løpet av kort tid er det kaldt, og du kan se hvor tykk konsistensen på sirupen er.

Hell den glovarme sirupen på kokende varme syltetøyglass eller små flasker (steriliserte). Skru på et tett lokk og sett glassene opp ned noen minutter før de snus. La de stå på benken til de er tempererte, før de settes i kjøleskap.

0
Feed

Skriv en kommentar