Glutenfri gulrotkake

Saftig og utrolig god glutenfri gulrotkake. Passer til de fleste anledninger. Denne oppskriften er til en langpanne på 30•37 cm. Min form her, er litt større.
Topp den gjerne med litt hakket sjokolade.

Du trenger


6 egg

400 gram sukker

260 g glutenfritt mel (Fin Kakemiks, Toro)

1,5 ts bakepulver

1,5 ts Natron

1 ss kanel

0,5 ts salt

1 ss vaniljesukker

200 g solsikkeolje/rapsolje (ca.2.12 dl)

450 g gulrot, fint revet

Glasur

350 g kremost naturell

3 ss vaniljesukker

275 g smør/margarin, romtemperert

550 g melis

Noen dråper sitron

Slik gjør du


Ta smøret og kremosten til glasuren ut av kjøleskapet i god tid, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme).

Rasp gulrøttene og sett til side.

Visp egg og sukker til tykk eggedosis.

Rør så inn oljen. Bland så sammen de tørre ingrediensene, tilsett i bollen og visp deigen raskt sammen. Vend inn gulrøttene til slutt.

Smør formen og legg et bakepapir i bunnen Fordel deigen jevnt i formen.

Stek gulrotkaken på nederste rille i ca. 45 minutter.
OBS!
følge godt med mot slutten av steketiden, plutselig er den ferdig.
Du får det beste resultatet om du tar den ut akkurat når den er ferdig.

Stikk en fyrstikk eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdig. Om toppen skulle bli mørk før den er ferdig, så legg over bakepapir. La kaken avkjøles litt i formen før du tar den ut og lar den avkjøles på rist

Glasur

Visp sammen melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret med en håndvisp. Rør inn kremosten og smak til med sitron. Får du klumper i glasuren, så visp den med håndvisper eller i kjøkkenmaskin.

Fordel glasuren over den avkjølte kaken og sett kaken inn i kjøleskapet fram til servering. Du kan også hakke opp litt sjokolade og strø på glasuren.

0
Feed

Skriv en kommentar