Glutenfri banankake med sjokolade

Enkel og god oppskrift på glutenfri banankake i form med sjokoladebiter. Bruk overmodne bananer og lag en saftig kake med god holdbarhet, ha i sjokoladebiter rett før steking. Du kan selvfølgelig bruke vanlig hvetemel om du ønsker. Ta også vekk fiberhusk da.

Du trenger


(ca. 1 liter form eller litt større)

4 stk bananer, overmodne

3 stk egg

100 g (1,2 dl)nøytral olje , f.eks rapsolje eller soyaolje

400 g glutenfritt mel eller hvetemel

1 ss fiber

150 g sukker

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

1 ts kanel

100 g valgfri sjokolade

Slik gjør du


Sett ovnen på 180 grader, og kle en brødform med bakepapir.

Mos bananene med en gaffel til en bananpurè. Tilsett eggene og rør til de er godt blandet inn. Rør inn oljen.

Sikt inn de tørre ingrediensene og vend sammen med en slikkepott.

Ikke rør for mye, da blir konsistensen veldig hard.
Vend inn sjokoladebiter rett før steking. Ha røren over i brødformen

Stek i ca. 50-55 minutter (midt i ovnen. Over/undervarme.

Pynt for eksempel med litt banan og honning. Server gjerne med litt is

0
Feed

Skriv en kommentar