Geitramsgelé

Geitramsen er vakker og lett gjenkjennelig med sine høye stengler og rosa blomster. den finnes ofte i store mengder, og da er det lett å plukke nok blomster til å lage både saft og gelé.
Jeg bruker den til dessert med vaniljesaus, men passer også veldig bra til kjøttretter, på samme måte som rips- eller portvinsgelé.

Du trenger

4 dl ublandet geitramssaft (oppskrift på saft finner du under drikke)

4 dl vann

12 gelatinplater

Slik gjør du

Bland like mengder geitramssaft og vann.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter (se pakken)til de er myke.

Kok opp litt av saften og trekk kjelen vekk fra platen. Klem forsiktig ut vannet fra gelatinplatene og rør dem godt ut i den varme saften.

Rør inn gelatinblandingen i resten av saften.

Fyll geleen på rene glass med lokk eller i en serveringsbolle om du skal ha den til dessert.

Server med vaniljesaus om du vil ha den til dessert

0
Feed

Skriv en kommentar