14/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Fylt «tex-mex» paprika
Nydelige fylte paprika dette. Jeg bruker ferdig tex-mex marinert storfekjøtt til denne. Det er pakker med kjøtt jeg veldig ofte finner i 50% disken. Så da må man jo bare kjøpe. Kjekt og ha liggende, og veldig enkelt å bruke. Her har jeg servert fylt paprika med bønnestuing og en enkel paprikasaus.
Du trenger
(til 2 personer)
Fylt paprika:
2 spiss paprika
1 pakke marinert tex-mex storfekjøtt
1 neve revet cheddarmix
0,5 stk løk
1 stilk vårløk
0.5 boks mais
litt smør til steking
Bønnestuing:
1 pakke kidneybønner
1 fedd hvitløk
0,5 stk løk
En klype tørket chili
1 ts spisskummen
1 ss nøytral olje
Paprikasaus:
1 rød paprika
1 buljongterning, grønnsak
2 dl vann
1 dl fløte
salt
pepper
Slik gjør du
Smelt smør i en panne og stek kjøttet. Tilsett oppkuttet løk og vårløk.
Del paprika i to på langs og fjern innmat og frø.
Legg paprika i en ildfast form. Ha i kjøttblandingen
Ha i litt mais
Topp med revet cheddarmiks
Stekes på 200 grader i 10-15 minutter.
Ha olje i en liten kasserolle. Fres hvitløk og løk blankt.
Ha i kidneybønner (skylt) la dette frese sammen så bønner blir varme.
Tilsett spisskummen og chili
Kjør til stuing med en stavmikser eller bare mos de godt sammen.
Ha paprika i en kasserolle med vann og buljong. La dette koke opp og småputre i 3-4 minutter
Kjør sausen med en stavmikser til ønsket konsistens
Kok opp igjen og ha i fløte. Smak til med salt og pepper. Syns du sausen blir litt tynn. Jevn den med litt maizena og vann. Paprika har litt forskjellig vanninnhold.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar