Focacciaring

Ta en focacciaring og la den vandre, fra den ene til den andre.. Ja, dette er brytebrødet sitt det. Focaccia er jo utrolig godt. Og man kan gjerne lage det i forskjellige fasonger. Passer fint til tapasbordet hjemme. Eller til gryter og supper om du vil. Her er uansett oppskriften på denne focacciaringen.

Ingredienser


Brøddeig
1 kg hvetemel, gjerne tipo 00

1 pose tørrgjær

1 ss salt

6 dl vann lunkent

1 dl olivenolje (jeg har også litt rosmarin i oljen)

Topping
olivenolje

flaksalt/havsalt

Oliven

frisk rosmarin eller tørket

Slik gjør du 


Bland hvetemel, gjær og salt. Bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00.

Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter til den er smidig.

La heve i ca 30 minutter.

Kna deigen litt på benken og del opp i like emner. 20 stk

Rull boller av emnene


Finn fram et stekebrett med bakepapir


Plasser bollene på stekebrettet i en sirkel. 14 i den ytterste ringen og 6 innerst.

Trykk bollene litt sammen og lag små hull med fingrene

Pensle på godt med olivenolje. Del opp oliven i skiver eller i to, putt de i hullene. Dryss over havsalt og rosmarin. (Du kan også bruke søt-tomat, mais, tørka tomat etc)

La etterheve ca. 20 minutter

Stek brødet midt i ovnen på 225 grader i ca. 22-23 minutter.

Avkjøl på rist

0
Feed

Skriv en kommentar