Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter passer til alt av kjøtt syns jeg. Og det er jo bare så godt. I denne oppskriften koker jeg skiver av potet i fløten, før de går i ovnen. Da får potetskivene en mye bedre smak av fløte. Jeg bruker kokefaste poteter, for jeg vil ha litt motstand i poteten. Dette er smak og behag, du velger hvilken potet du bruker selv.

Du trenger


(til 4 personer)

Ca. 800 gram potet

3 dl fløte

3 vårløk

150 gram revet øst (jeg bruker cheddar/mozzarella mix)

1 ts hvitløkspulver eller ett fedd (valgfritt)

Ca. 0,5 ts kvernet pepper

Ca. 0,5 ts salt

Litt grønt til topping

Slik gjør du


Skrell poteten og skjær i tynne skiver. Legg de i en stekepanne. Jeg bruker stekepanne, for da er det lettere å få dekt poteten med fløte enn om man bruker kasserolle.

Ha i vårløk, fløte og krydder. La småkoke i 10 minutter, til poteten er halvveis mør. Smak til om du ønsker noe mer krydder i.

Ha poteten over i en ildfast form. Om du har stekepanne som tåler stekeovn, så kan du bare bruke den. Det gjør jeg her.

Strø over ost og gratiner i ovn. 200 grader i ca. 25 minutter

Strø gjerne over litt frisk rosmarin, gressløk, persille el. lignende. Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar