04/07/2024 av Tom M 0 Kommentarer
Fløtegratinerte poteter
Fløtegratinerte poteter passer til alt av kjøtt syns jeg. Og det er jo bare så godt. I denne oppskriften koker jeg skiver av potet i fløten, før de går i ovnen. Da får potetskivene en mye bedre smak av fløte. Jeg bruker kokefaste poteter, for jeg vil ha litt motstand i poteten. Dette er smak og behag, du velger hvilken potet du bruker selv.
Du trenger
(til 4 personer)
Ca. 800 gram potet
3 dl fløte
3 vårløk
150 gram revet øst (jeg bruker cheddar/mozzarella mix)
1 ts hvitløkspulver eller ett fedd (valgfritt)
Ca. 0,5 ts kvernet pepper
Ca. 0,5 ts salt
Litt grønt til topping
Slik gjør du
Skrell poteten og skjær i tynne skiver. Legg de i en stekepanne. Jeg bruker stekepanne, for da er det lettere å få dekt poteten med fløte enn om man bruker kasserolle.
Ha i vårløk, fløte og krydder. La småkoke i 10 minutter, til poteten er halvveis mør. Smak til om du ønsker noe mer krydder i.
Ha poteten over i en ildfast form. Om du har stekepanne som tåler stekeovn, så kan du bare bruke den. Det gjør jeg her.
Strø over ost og gratiner i ovn. 200 grader i ca. 25 minutter
Strø gjerne over litt frisk rosmarin, gressløk, persille el. lignende. Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar