Fløtegratinert potet, sopp og broccoliform

Et helt fantastisk tilbehør dette. Er du glad i fløtegratinerte poteter? Ja, da vil du elske denne. Her er både potet, sopp og brokkoli i ostesaus. Gratinert i ovn.

Du trenger


(til 4 personer)

3 poteter

1 brokkoli

100 gram champignon

3 dl fløte

100 gram revet ost + 150 gram

1 ss hvetemel

1 ss smør/margarin

1 buljongterning (kylling)

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

1-2 ss smør/margarin til steking

Slik gjør du


Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med fløte. Ha i buljongterning. Kok noen minutter så du får vekk melsmaken.

Smak til med salt og pepper. Tilsett 100 gram ost i sausen.

Kutt poteter i tynne skiver. Del opp champignon i skiver. Del opp broccoli i små buketter

Stek grønnsakene i en panne med litt smør, 3-4 minutter.

Ha de over i en ildfastform eller bruk stekepannen om den tåler stekovn.

Hell ostesaus over grønnsakene. Topp med revet ost

Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter. La hvile i noen minutter før servering.

Dryss gjerne over litt friske urter før servering

0
Feed

Skriv en kommentar