Flesk og duppe med sellerirotpuré

Flesk og duppe er skikkelig god tradisjonsmat. Og det er flere måter å lage det på. Du har flesk i duppe. Der serverer du flesket i duppen. Så har du flesk og duppe, der duppen er laget på stekefettet etter flesket. Eller du kan gjøre slik jeg gjør denne gangen. Med å lage en tykk hvit saus, som du heller stekefettet oppi. Hvilken metode du bruker er helt opp til deg. Her serverer jeg flesk og duppe med kokte poteter og sellerirotpuré.

Du trenger


(til 2 personer)

Poteter til 2 personer

ca. 400-450 gram sideflesk (hel eller i skiver)

Smør/margarin til steking

Frisk Persille til servering

Duppe

2 ss smør/margarin

3 ss hvetemel

5 dl melk

Salt

Pepper

Malt muskatnøtt

Stekefettet fra pannen

 

Sellerirotpuré

150 g sellerirot

1,5 dl melk

1 ss smør/margarin

salt og pepper etter smak

hakket persille, til pynt

Slik gjør du


Sett poteter på kok

Lag sellerirotpuré.

Skrell og skjær selleriroten i små biter.

Ha alt over i en kasserolle, og tilsett melk.

Kok opp og la det koke til nesten all væsken har fordampet, og sellerien er helt mør.

Kjør det hele til en jevn puré med stavmikser eller i en hurtigmikser.

Visp inn smøret, og smak til med salt og pepper.

Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe med melk (helst varm) imens du rører hele tiden.

La sausen få koke i 7-8 minutter

Kutt opp flesk i skiver.

Smelt smør i en panne og stek flesk godt på begge sider.

Legg flesket til siden og hold det varmt. Ha stekefettet over i hvitsausen.

Smak til duppen med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Server flesk og duppe med kokte poteter, sellerirotpuré og et dryss med persille. Jeg liker også tyttebærsyltetøy til.

0
Feed

Skriv en kommentar