08/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Flesk og duppe med sellerirotpuré
Flesk og duppe er skikkelig god tradisjonsmat. Og det er flere måter å lage det på. Du har flesk i duppe. Der serverer du flesket i duppen. Så har du flesk og duppe, der duppen er laget på stekefettet etter flesket. Eller du kan gjøre slik jeg gjør denne gangen. Med å lage en tykk hvit saus, som du heller stekefettet oppi. Hvilken metode du bruker er helt opp til deg. Her serverer jeg flesk og duppe med kokte poteter og sellerirotpuré.
Du trenger
(til 2 personer)
Poteter til 2 personer
ca. 400-450 gram sideflesk (hel eller i skiver)
Smør/margarin til steking
Frisk Persille til servering
Duppe
2 ss smør/margarin
3 ss hvetemel
5 dl melk
Salt
Pepper
Malt muskatnøtt
Stekefettet fra pannen
Sellerirotpuré
150 g sellerirot
1,5 dl melk
1 ss smør/margarin
salt og pepper etter smak
hakket persille, til pynt
Slik gjør du
Sett poteter på kok
Lag sellerirotpuré.
Skrell og skjær selleriroten i små biter.
Ha alt over i en kasserolle, og tilsett melk.
Kok opp og la det koke til nesten all væsken har fordampet, og sellerien er helt mør.
Kjør det hele til en jevn puré med stavmikser eller i en hurtigmikser.
Visp inn smøret, og smak til med salt og pepper.
Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel og spe med melk (helst varm) imens du rører hele tiden.
La sausen få koke i 7-8 minutter
Kutt opp flesk i skiver.
Smelt smør i en panne og stek flesk godt på begge sider.
Legg flesket til siden og hold det varmt. Ha stekefettet over i hvitsausen.
Smak til duppen med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Server flesk og duppe med kokte poteter, sellerirotpuré og et dryss med persille. Jeg liker også tyttebærsyltetøy til.
Kommentarer
Skriv en kommentar